Skip to main content
Auto rijbewijs

Auto rijbewijs bij FLEX

Bij autorijschool Flex zorgen wij er al jaren voor dat je je autorijbewijs zelfverzekerd en binnen afzienbare tijd behaalt. Om dit te bereiken werken wij met ervaren rijinstructeurs. Zij hebben aandacht voor jouw persoonlijke leerdoelen.

Praktijk examen

Tijdens het praktijkexamen beoordeelt een examinator van het CBR of je in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere verrichtingen.

Zo’n 10 minuten van je examen rijd je zelfstandig naar een bepaalde bestemming. De examinator kan hierbij kiezen voor het rijden naar een oriëntatiepunt, het rijden met behulp van een navigatiesysteem of hij kan jou een clusteropdrachten geven.

Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag en bespreekt hij de rit en het zelfreflectieformulier met je. Op het zelfreflectieformulier heb je vóór het examen je sterke en minder sterke punten in het verkeer gezet.

Als je bent geslaagd kan je bij het gemeentehuis in je woonplaats, tegen overlegging van een pasfoto, legitimatie en het vereiste bedrag, je rijbewijs aanvragen.

Tussentijdse Toets

Voor het praktijkexamen bestaat de mogelijkheid om een tussentijdse toets (TTT) te nemen. Het is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het examen en om eventuele nervositeit weg te nemen.

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook getoetst wordt. Bij een positief resultaat wordt vrijstelling gegeven voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen.

Deze TTT verhoogt de kans (± 20%) om tijdens het eerste examen een maximaal resultaat te behalen. De TTT volgt men meestal na 3/4 van de rijopleiding. Om de TTT te mogen afleggen moet je eerst in het bezit zijn van het theoriecertificaat.

Automaat rijbewijs?

Wat is het automaat rijbewijs?

Wanneer je rijles volgt en het rijexamen aflegt in een auto zonder koppelingspedaal krijg je een automaat rijbewijs, oftewel rijbewijs B met code 78. Deze code betekent dat je met dit rijbewijs enkel in een auto met automatische versnellingsbak kunt rijden. Wil je overstappen naar een auto met handgeschakelde versnellingsbak? Dan heb je een volwaardig rijbewijs b nodig. Hiervoor hoef je niet opnieuw een theorie-examen te doen, alleen een praktijkexamen.

Het verschil tussen rijles met een automaat en een handgeschakelde auto

De rijlessen in een automaat of een handgeschakelde auto zijn grotendeels hetzelfde. Je leert in beide gevallen de verkeersregels, het toepassen van de verkeersregels en de rijvaardigheden met de auto. Het enige verschil is dat je niet leert te schakelen en koppelen. Doordat je dit niet hoeft te doen, kun je je volledig concentreren op het verkeer.

De voor- en nadelen van een automaat rijbewijs

Rijlessen in een automaat heeft veel voordelen. Enkele voordelen van het lessen in een automaat zijn:

  • Minder handelingen verrichten tijdens de les; (ont)koppelen en schakelen
  • Volledige concentratie op het verkeer

Daar tegenover staat de beperking dat je niet in een handgeschakelde auto mag rijden na het behalen van je rijexamen.

Losse lessen á 60 min € 48 auto
Rijbewijs garant € 2700 (onbeperkt lessen)
Rijles terugverdienen meldt iemand aan – gratis rijles

Prijspakket A

20 Rijlessen á 60 min
Incl. rij ex Incl
Theorie ex cursus
Gratis proefles

€ 1215,00

Prijspakket B

30 Rijlessen á 60 min
Incl. rij ex Incl
Theorie ex cursus
Gratis proefles

€ 1620,00

Prijspakket C

35 Rijlessen á 60 min
Incl. rij ex Incl
Theorie ex cursus
Gratis proefles

€ 1910,00

Prijspakket D

40 Rijlessen á 60 min
Incl. rij ex Incl
Theorie ex cursus
Gratis proefles

€ 2140,00